Turvallisen työn toimintasuunnitelma

Turvallinen työpaikka poikkeusoloissa – mitä huomioida?

Koronavirusepidemia on vaikuttanut merkittävästi meihin. Viruksen aiheuttama tauti on vakava ja se on syytä ottaa vakavasti. Vaikka koronavirus on ennalta-arvaamaton, siihen voidaan varautua ja sen vaikutuksia voidaan työpaikoilla lieventää ja jopa estää. Työturvallisuudella on nyt erityisen korostunut merkitys.

Työturvallisuuslain mukaan työnantajalla on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollisuus huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Laki edellyttää, että työnantaja tekee vaarojen selvittämisen ja arvioinnin ja pitää ne ajan tasalla. Koronan vuoksi tätä työpaikan selvitystä on nyt hyvä hetki tarkastella ja tarvittaessa päivittää se muuttuneita olosuhteita vastaavaksi.

Toimintasuunnitelmalla osoitat aitoa välittämistä henkilöstöstä

Vaikka laista ei suoraan seuraa velvollisuutta laatia erillistä poikkeusolojen toimintasuunnitelmaa, sellaisen laatiminen on suositeltavaa. Toimintasuunnitelma

  • vähentää henkilöstön altistumista virukselle
  • turvaa liiketoiminnan tarpeiden toteutumista
  • edesauttaa työnantajan työturvallisuuteen liittyvän vastuun toteutumista
  • on koko työyhteisöä koskevat pelisäännöt sille, miten tässä tilanteessa toimitaan. Tässä tilanteessa on tärkeää, että koko henkilöstö on sitoutunut koronan vastaisiin toimenpiteisiin.

Työt ja työolosuhteet ovat erilaisia. Toimintasuunnitelma turvalliselle työskentelylle kannattaa suunnitella huolellisesti ja työpaikkakohtaisesti. Se tuo henkilöstölle turvallisuuden tunnetta ja osoittaa, että työnantaja välittää aidosti henkilöstöstään.

Räätälöity suunnitelma vaivattomasti

Räätälöidään yrityksellesi suunnitelma kartoittamalla ensin etäpalaverin kautta tilanne. Sen jälkeen saat ehdotuksen suunnitelmaksi. Tutustuttuasi siihen, käydään suunnitelma vielä yhdessä läpi ja hiotaan se kuntoon!

Varaa aika ilmaiseen etätapaamiseen. Keskustellaan lisää mahdollisesta yhteistyöstämme!

Varaa aika

Kehity johtajana - hyödynnä coachingia

Halusimme kirjoittaa sinulle käytännönläheisen oppaan siitä, mitä Business Coaching on ja miten sinä voit hyödyntää sitä.

Lataa maksuton opas