Rakenna johtoryhmästäsi kilpailuetu

Yrityksen johtoryhmä vaikuttaa tekemisillään – ja tekemättä jättämisillään – organisaation menestymiseen ja uudistumiskykyyn.

Menestyvän yrityksen johtaminen on yhdessä tekemistä

"Johtoryhmä on tärkein elin merkittävien päätösten sparrauksessa ja näkökulmien monipuolistamisessa", vastasi PK-yrityksen toimitusjohtaja johtoryhmien toimivuutta koskevassa kyselyssämme.

Kiinnostuimme syksyllä 2021 siitä, ovatko suomalaisten PK-yritysten johtoryhmät tiimejä vai ryhmä johtajia. Päätimme selvittää toimitusjohtajilta, miten heidän johtoryhmänsä toimivat. Kysyimme Patrik Lencionin mallin mukaisista hyvän tiimityön peruspilareista: luottamuksesta, kyvystä käsitellä ristiriitoja, sitoutumisesta, tilivelvollisuudesta ja tulostietoisuudesta.

Johtoryhmissä toimitaan jo ilahduvan paljon tiimimäisesti, mutta sitä voidaan vielä myös parantaa. Kyselyyn vastanneiden toimitusjohtajin mielestä  johtoryhmän kokoukset voisivat olla nykyistä kiinnostavampia ja myös hankaliin asioihin olisi hyvä puuttua rohkeasti.

Tekemässämme kyselyssä toimitusjohtajat arvioivat parhaaksi osa-alueeksi sitoutumisen johtoryhmätyöskentelyyn. Tiimimäinen toiminta lienee yhteydessä siihen, että lähes neljä viidesosaa kyselyyn vastanneista toimitusjohtajista totesi, että heidän johtamansa yritykset pärjäävät hyvin myös taloudellisilla mittareilla mitattuna.

Overhead view at group of multiethnic business people working together in the office

Voit ladata selvityksen siitä, miten PK-yritysten toimitusjohtajat arvioivat johtoryhmiensä tiimityöskentelyä  tämän sivun alareunasta.

Selvitys auttaa sinua löytämään oman johtoryhmäsi vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Niiden pohjalta voit rakentaa johtoryhmääsi sellaiseksi, että se rakentaa  yrityksellesi kilpailuetua.

Lataa selvitys täältä.

Johtoryhmällä merkittävä vaikutus organisaation menestymiseen

Johto vaikuttaa tekemisillään – ja tekemättä jättämisillään – organisaation menestymiseen ja uudistumiskykyyn. Pärjääminen entistä monimutkaisemmassa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä edellyttää johtoa, joka uskaltaa ja osaa rakentavasti kyseenalaistaa sekä omaa että muiden ajattelua ja tekemistä.

Kun ihmiset luottavat toisiinsa, johtoryhmä voi löytää avoimen ja tuloksellisen toimintatavan. Vaikka jokaisen johtajan oma asiantuntemus ja osaaminen ovat tärkeitä, johtoryhmässä kaikkien pitää haluta ja osata luoda turvallinen ympäristö yhdessä toimimiseen. Kun ilmapiiri on turvallinen, asioista uskalletaan puhua. Jokainen voi olla oma itsensä ja tuoda esille omia mielipiteitä ja ideoita.

Tiimin viisi toimintatasoa -malli

Menestyskirjailija ja liikkeenjohdon konsultti Patrik Lencioni on luonut mallin voittajatiimin rakentamiseen viidessä tasossa, jossa tiimi saavuttaa luottamuksen avulla tuloksellisen toimintatavan.

cda60f8c-4e55-189d-e156-e6d561830f08

Kiinnostuitko?

Lataa lisämateriaalia itsellesi. Voit ladata tekemämme selvityksen sekä lisäksi kehittämämme valmennuksen esitteen.

selvitys-hs-tiimin-viisi-toimintatasoa

Lataa selvitys

Selvitimme syksyllä 2021 PK-yritysten toimitusjohtajilta miten heidän johtoryhmänsä toimivat. Lataa tekemämme selvitys syöttämällä sähköpostisi.

  Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.


  Lataamalla selvityksen tilaat samalla Human Siden uutiskirjeen. Human Siden uutiskirjeessä saat vinkkejä itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kirjeemme ilmestyy sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa ja voit koska tahansa perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.

  esite-hs-tiimin-viisi-toimintatasoa

  Lataa valmennuksen esite

  Olemme kehittäneen valmennuksen nimeltä Tiimin viisi toimintatasoa™. Valmennus ratkaisee johtoryhmätyön yleisimmät ongelmat. Lataa esite syöttämällä sähköpostisi.

   Olen lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.


   Lataamalla esitteen tilaat samalla Human Siden uutiskirjeen. Human Siden uutiskirjeessä saat vinkkejä itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kirjeemme ilmestyy sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa ja voit koska tahansa perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä.

   Asiakkaiden kommentteja

   "Kiitos Ritva-Liisa Niskanen todella antoisasta etäkoutsauksesta! Sain loistavaa sparrausta ja hyviä vinkkejä, jotka auttavat varmasti tässä ja tulevaisuudessa. Voin lämpimästi suositella koutsausta myös etänä""

   "Johtoryhmätyöskentelymme on nyt aktiivisempaa ja systemaattisempaa. Oman vastuualueensa lisäksi johtoryhmän jäsenet ovat aktiivisesti kehittämässä koko yrityksen toimintaa."